Dinoso vom Eiseren Kreuz

x

Hera von Willoby

Nestplanning december 2016

Na lang zoeken en vergelijken hebben wij de keuze gemaakt voor Dinoso vom Eiseren Kreuz als dekreu.

 

We hopen hierbij zelfverzekerde en werklustige pups te fokken.

 

Link naar working dog voor meer informatie over de nestplanning klik hier.

 

Dinoso is een middenmaat reu. Hera is een grote teef. We hopen door deze combinatie de lengte van de honden binnen de beschreven schofthoogte te houden. Omdat wij het donkere wolfsgrauw in de Duitse Herder mooi vinden is Dinoso ook een ideale fokpartner. Hij heeft namelijk veel pigment. Gezien de (reeds bekende) röntgenresultaten van de nakomelingen van Dinoso lijkt hij ook goed op de heupen en ellenbogen te vererven.

 

De stambomen van beide honden naast elkaar gelegd geeft alleen lijnteelt over Tom van 't Leefdaalhof. Een mooi lage inteeltcoëfficiënt van 0,39 is dan het resultaat.

 

Dinoso zelf heeft op grote evenementen nog geen resultaten neergezet. Echter hebben de nestbroers en zussen van Dinoso zich al wel goed laten zien op grote (inter)nationale evenementen. Debby (Landesgruppe, VDH DM), Dexter USA (WUSV WK), Dina (SV BSP, Landesgruppe). Hierdoor mag aangenomen worden dat het wel goed zit met de sportgenen van Dinoso. Om op grote evenementen te staan moet naast een goede trainer natuurlijk ook genoeg aanleg aanwezig zijn bij de hond. Gezien de nestgenoten die het allemaal goed in de sport doen zal het met de aanleg van Dinoso dus goed moeten zitten.