Nieuws

12-11-2017

Nadat de laatste nieuwtjes eigenlijk altijd positief waren hebben we op zondag 12 november 2017 erg slecht nieuws te melden. Onze Arthos van de Palms had al langere tijd problemen met artrose. Toen ik hem deze ochtend kwam ophalen om een rondje te lopen hield hij zijn rechter voorpoot omhoog. Hij kon er niet op staan en gezien zijn slechte achterhand had hij ook niets bij te zetten. Onze trouwe vriend liet aan ons zien dat hij zo niet verder kon. Daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om afscheid van hem te nemen.

 

Arthos was een hond met een super karakter. Veel drive en vol van zelfvertrouwen. Een herder zoals een herder behoord te zijn. Mentaal kon hij de hele wereld nog aan maar zijn lichaam protesteerde. Ondanks zijn fysieke problemen heeft hij ons nog jaren laten genieten van zijn altijd vrolijke aanwezigheid. Nu moeten wij hem missen en afscheid nemen doet pijn. Onze alfa is niet meer en laat een groot gat achter in onze roedel.

 

Vaarwel vriend!

 

11-11-2017

Om 7.15 uur met de familie op naar de Corton Bokaal te IJsselmuiden. Het is de bedoeling om tijdens deze wedstrijd mijn IPO III examen te behalen. Genoeg ingetraind en gewerkt aan wat kleine puntjes. Helaas is het speuren de laatste tijd niet constant en verwachtte ik hier ook wat punten te verliezen. Het appel en pakwerk liepen de laatste tijd erg goed en met een gezonde dosis zelfvertrouwen zijn we deze mooie zaterdag naar IJsselmuiden afgereisd.

 

In totaal waren er 17 deelnemers waaronder twee Mechelse herders. Ik had nummer zes geloot en om 9.20 uur stond het B gedeelte voor mij op het programma. Hera liet geen gekke dingen zien en alles liep naar behoren. Toine Jonkers gaf 93 punten voor deze exercitie. Om 10.30 uur mochten we aantreden voor het C gedeelte. Nicky Kuipers op het korte werk en Pieter de Vries op het lange werk. Hera liet zich super zien. Helaas vond zij het na het laatste zij transport nog nodig om voor Pieter te draaien en een keer in te bijten... Eindscore op C daarom dan ook 93 punten onder keurmeester Hengelman. Met een mooi puntentotaal toen om 12.30 uur klaar om te gaan speuren. Helaas was het speuren niet overtuigend en was Hera niet erg spoorvast. Wel heeft ze alle voorwerpen gevonden en de hoeken uitgelopen. Jammergenoeg was mijn voorgevoel wat betreft het speuren terecht en kwamen we hier niet verder dan 83 punten. Daarmee kwam het totaal aantal punten op 269 deze dag en dus weer net geen ZG behaald. 

 

Terugkijkend was het een erg mooie en leerzame dag. Voor het eerst op een wedstrijd gestaan en hierbij het IPO III examen gehaald. Hiernaast hebben alle trainingsmaatjes zich ook goed laten zien. Mariska Geerts geslaagd voor haar IPO III en Jan Kuipers op een mooie tweede plaats. Gerard Mug draaide ook super punten op A en B, maar zijn hond Missy kon tijdens het manwerk telkens het eerste commando om te lossen  helaas niet goed horen...

14-10-2017

Nadat de nodige trainingsuren weer gemaakt zijn hebben Hera en ik op 14 oktober 2017 ons IPO II examen behaald bij Kringgroep de Reggestreek te Hulsen. Over het algemeen was ik tevreden over het het examen. De aftrap met het speuren was niet zoals Hera het kan. De hele indruk was wat onzeker. Hoeken en voorwerpen waren geen probleem. Mijn eigen zenuwen hebben ook niet geholpen maar toch 88 punten voor dit onderdeel. Het appel liep wel lekker en Hera was er goed bij. Sneller doorzitten, snelheid in het revieren over de vlakke grond en inwerken met het aan de voet zetten zijn nog aandachtspunten. Voor het B gedeelte 90 punten gekregen. Bij het manwerk liet Hera goede driften zien. Helaas was de beet tijdens de vlucht niet optimaal en het lossen deed ze ook twee keer voor het commando. Toch nog 91 punten voor het C gedeelte. Totaal onder keurmeester Kleinhesselink 269 punten. Net geen ZG maar genoeg ruimte voor verbetering en een goede generale repetitie voor de Corton Bokaal. 

21-4-2017

Vandaag is de laatste teef dan ook naar haar nieuwe eigenaar gegaan. Dit betekende de boel hier opruimen en schoonmaken. Onze pup Angie zal nu dan definitief bij ons in huis blijven tot ze zindelijk en gesocialiseerd is. Verder ben ik weer rustig aan begonnen met de training van Hera de laatste weken. Ze is al weer super in conditie en de basis van de oefeningen blijkt er na deze pauze toch gelukkig nog erg goed in te zitten. Wij wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier toe met hun aanwinst. Voor iedereen die actief bezig gaat met de hondjes hopen we in de toekomst op mooie resultaten.

29-3-2017

Morgen zijn de pups alweer zes weken oud. Vandaag kwam de Raad van Beheer om de pups te chippen. Alle namen zijn dan ook gekoppeld aan de chips. Dus reu zwart gaat door het leven als Axel, groen heet Ares, bruin heet Arco, wit heet Asko en zonder bandje heet Arthos. Bij de teven heet paars nu Andra, lime heet Abby, roze heet Angie, beige heet Anu, oranje heet Asha en zonder bandje heet Ayra.

 

Vrijdag 31 maart zullen we de 11 pups meenemen in de auto voor een bezoekje aan de dierenarts. Hier zullen zij de eerste enting krijgen en een paspoort. Komend weekend zal iedereen de keus hebben gemaakt voor wat betreft de reuen. Volgend weekend zullen de teven gekozen gaan worden.

16-2-2017

Gezien de daling van de lichaamstemperatuur gedurende de woensdag was de verwachting dat Hera spoedig zou gaan bevallen. Qua gedrag was er echter niet veel aan de hand. Voor de zekerheid ben ik maar wel bij haar gebleven in de woonkamer woensdagnacht. Vanaf 00.30 uur werd Hera erg onrustig. Voortekenen van graven e.d. had zij niet. Vanaf 01.30 uur kreeg zij wat milde weeën. Daarom kwam de eerste pup redelijk onverwacht al om 02.12 uur.  

 

De hele bevalling is eigenlijk heel goed verlopen. Er waren geen noemenswaardige problemen en Hera blijkt een erg goede moeder. Dat is natuurlijk altijd de vraag omdat het haar eerste nest was. Om 12.15 uur werd de laatste pup geboren. Alle 11 pups die op de röntgen waren gezien zijn dus  gezond geboren. Wij zijn erg trots op dit erg grote eerste nest van Hera.

10-2-2017

Vrijdagmiddag 10-2-2017 naar Dierenkliniek Vechtdal gegaan voor een röntgenfoto, dit om het aantal pups vast te stellen. Inmiddels zit Hera op dag 55 van haar dracht. Gezien de omvang van Hera's buik had ik zelf het idee dat er wel 10 pups in konden zitten. De dierenarts gaf aan dat er in totaal 11 stuks geteld konden worden. Op de foto hieronder heb ik de schedels omcirkeld. Mooi nieuws dus!

16-1-2017

Maandagavond 16-1-2017 met Hera naar de dierenarts geweest voor een echo. Ze konden zo al vijf pups zien! De arts dacht dat zij daarom waarschijnlijk wel 8 pups zou dragen. Begin februari een echo laten maken om het exacte aantal vast te stellen. Wij zijn erg blij met de bevestigde dracht van Hera.

19-12-2016

Ik ben op 17-12-2016 richting de Eifel te Duitsland afgereisd. Hera is hierbij op 17 en 18 december succesvol gedekt door Dinoso vom Eisernen Kreuz. Baasje en Hera hebben zich ook uitstekend vermaakt in de mooie omgeving. Foto gemaakt tijdens een wandeltocht genaamd Römerpfad bij de zogenaamde Klausenhölhe.


5-11-2016

Hera von Willoby is op 5-11-2016 bij Kringgroep Slingeland door John Lijffijt aangekeurd voor 2017-2018. Henk Sportel bedankt voor het voorbrengen!