Nieuws

30/31-03-2019

Afgelopen weekend was het Nederlandse Kringgroep Kampioenschap bij Kringgroep Nijmegen. Als team deden Hera en ik mee samen met Gerard Mug en zijn Missy von Spitzbubezwinger. We zijn uitgekomen voor Kringgroep Ommen.

 

 

Op zaterdag stond voor mij het speuren op het programma. Hans Hengelman keurde en de omstandigheden waren goed. Mooie weides en stralend weer.

 

De beoordeling van Hans was dat de eerste strek iets twijfelachtig was, de tweede hoek werd ruim een meter overlopen en het beeld van de hond mocht iets gretiger zijn. Omdat alle voorwerpen gevonden waren en verder geen fouten toch een mooi 94 punten gekregen.

 

 

Op zondag stond ik om 9.35 uur gepland voor het appel. Hera liet zich goed zien en alles liep mooi. Helaas nam Hera bij het vooruitsturen het eerste commando niet goed aan. Ze bleef hangen tussen een zit en een af waardoor er een tweede commando nodig was. Willem Spies gaf aan dat de aandacht in de groep wat beter kon en de hond bij de apporteer oefeningen het blok een keer licht verhapt, maar dat het er over het algemeen erg goed uit zag. Voor het B gedeelte heb ik dan ook 96 punten gekregen. Dit was voor mij en Hera de eerste keer een uitmuntend op appel. Een heerlijk gevoel om er zo goed voor te staan in dit onderdeel.

 

 

Om 10.50 uur stond het C gedeelte voor mij op het programma. Het korte werk werd gedaan door Rick Huibers. Hera had nog niet eerder op hem gebeten maar dit leek geen probleem. Het lange werk werd gedaan door Nicky Kuipers. Op het grote veld was het stevig doorlopen bij het revieren. Hera nam alle verstekken goed en daarom dus een goed begin. Eigenlijk liep alles wel naar behoren zonder grote fouten. Wim van Dijk mocht het oordeel vellen over onze prestatie. Wim gaf aan dat Hera bij de vlucht iets voller mocht zitten in de beet. Op de afstand mocht de beet ook iets voller maar herstelde ze wel gelijk naar vol. Verder werd aangegeven dat Hera de pakwerker soms enigszins belast. Wim heeft ons beoordeeld met 95 punten.

 

Dat maakt het totaal dan 285, goed voor de eerste plaats individueel. Omdat het een Kringgroep Kampioenschap is telt individueel resultaat niet mee maar ik ben wel erg trots op de behaalde punten.

 

 

Mijn clubgenoot en trainingsmaat Gerard Mug liet met zijn Missy ook mooi werk zien dit weekend. Helaas het grondapport een onvoldoende maar voor de rest super gewerkt! Hij wist een mooi resultaat neer te zetten met 271 punten. Onze punten opgeteld leverde dan ook een tweede plaats op. Heel mooi om te laten zien dat we in Ommen op de goede weg zijn en de resultaten van alle inzet vertaald worden in een podiumplaats.

16-03-2019

Hoera! Andra van de Klepperstad is geslaagd voor het VZH examen. Gerard Mug heeft op zaterdag 16 maart 2019 bij het examen van Kringgroep de Reggestreek onder keurmeester Arie Stam een mooie 57 punten behaald.

03-03-2019

Dit weekend de eerste pre selectie wedstrijd voor het WUSV WK 2019 in Italië gedraaid met Hera. Zaterdag stond het speuren op het programma. Mooie weides en ook droog weer. Hera was goed gemotiveerd om te zoeken en kwam ook mooi rond. De laatste hoek werd overlopen en met een draai weer terug gevonden. Verder zijn er wat punten afgetrokken voor versnelling na de hoeken, voorwerp verwezen maar te ver er van af (15 cm.) en te ver aanzetten vanaf het paaltje. Toch nog een mooie 87 punten gekregen van Ad van Yperen.

 

Zondag ging het appel gedeelte mooi tot het apporteren over de klimschutting. Helaas had Hera het idee om maar zonder commando te starten. Hierna ging het voorruitsturen ook volledig mis. Bij de start een draai en toen recht op verstek 2 af om deze keurig te ronden. Helaas deze oefening dus ook kwijt. Robbie de Jong beoordeelde ons met 81 punten.

 

Omdat de punten op deze dag voor iedereen niet erg hoog lagen zou er met een mooi C gedeelte misschien nog een podiumplek in zitten. Helaas had Hera het idee dat hij de pakwerker wel aan kon. Hierdoor werkte zij als een gek aan de mouw maar het lossen werd dus een groot probleem. Bij de overval na het afstandstellen waren zelfs drie commando's niet genoeg om uit de mouw te komen. Egon Kutnegt kon daarom niet anders dan ons te diskwalificeren. Hierdoor dus helaas geen plaatsing voor de WK selectie.

 

Voor video's kan de tab links bekeken worden.

02-03-2019

Hoera! Andra van de Klepperstad geslaagd voor het UV examen. Op dit moment heeft Gerard Mug als geleider de hond zonder problemen 20 kilometer aan de fiets gehad. Cees Huysmans kon door een blessure de hond zelf niet voorbrengen. Maar alsnog een mooi resultaat onder keurmeester Boonemmer bij kringgroep Hoogeveen.

01-09-2018

Hoera! Arco van de Klepperstad (roepnaam Aram) geslaagd voor het VZH examen. Bij HSV Nijkerk onder keurmeester Janssen heeft Simon met zijn Aram een mooie 56 punten behaald. 

25-08-2018

Het weekend van de Nederlands Kampioenschappen. Na vier jaar trainen mogen we eindelijk laten zien hoe het er voor staat. Tussen de 30 andere deelnemers wil ik mijn best doen om in de top 10 te gaan eindigen.

 

Helaas is tijdens onze vakantie Hera loops geworden. Omdat de teef een erg regelmatige cyclus heeft had ik dit al een beetje verwacht. Dit gemeld bij de organisatie en het betekent dan dat ik als laatste in mijn groep moet speuren en als sluitstuk van het NIAK mag aantreden in het appel en manwerk. Gelukkig is Hera niet erg anders door haar loopsheid. Ze is alleen een stuk feller en dat is soms een mooie bijkomstigheid.

 

Zaterdagmorgen mogen Hera en ik als laatste starten in onze groep met het speuren. Ondanks de droogte zijn de speurvelden erg goed te noemen. Hera laat mooi werk zien door diep en rustig te speuren. Helaas verwijst zij een voorwerp op de laatste balk die pas een meter of 10 verderop ligt. Een onbedoelde ruk aan de lijn met de tegenwind zorgt er voor dat het reeds geroken voorwerp dus veel te vroeg verwezen wordt. Dit kostte me vier punten maar er blijven toch nog 91 punten over.

 

De zondag bestond voor ons vooral uit lang, lang wachten. Omdat we als laatste moesten zou dit betekenen dat rond 17.30 voor mij het appel kon beginnen. 

 

Wetend dat het vooruit sturen niet helemaal lekker zat toch met goede moed begonnen aan het B gedeelte. Hera liet zien dat zij er na het lange wachten erg veel zin in had. Wel was zij voor haar doen superveel afgeleid door het rumoer en de bewegingen op de tribune. Ze zat constant goed in positie maar had de aandacht er toch minder bij dan anders. Desondanks liep alles erg lekker en gingen de oefeningen mooi. Helaas had Hera het vooruit sturen nog niet goed lekker tussen de oren. Na een aarzelende start en draai rende zij af op een plastic zakje wat op het veld lag... Op commando ging zij wel af maar helaas een onvoldoende oefening. Omdat de rest wel lekker liep bleven er toch nog een mooie 90 punten over.

 

Na 25 minuten rust kon Hera aantreden voor het pakwerk. Hera vertoonde een super inzet en ik was trots op wat zij liet zien. Helaas werd het vierde verstek wel aangenomen maar niet gerond. Door haar hoge drift is het aanblaffen van de pakwerker hier en daar wat te belastend en dit kostte ook de nodige punten. Toch waardeerde Wim van Dijk de uitvoering met 92 punten. 

 

Van het veld afgekomen bleek dat ik door mijn prestatie goed was voor een podiumplaats. De  hele dag heb ik zelf niet naar de punten van de deelnemers gekeken. Ik was bezig met het voorbereiden van mijn eigen wedstrijd en heb me hier op geconcentreerd. Om dan het veld af te lopen en voor mij  onverwachts te horen dat ik de derde plaats had behaald was ongelooflijk. Wat een heerlijk gevoel! Jarenlang bikkelen in alle weersomstandigheden en ups en downs samen met mijn hond te hebben beleefd was dit dan het resultaat, een podiumplek.

16-08-2018

Vakantie in Duitsland met als nevendoel het ophalen van onze nieuwe pup. Na drie dagen op een mooie camping gestaan te hebben zijn we op 16-8-2018 afgereisd richting Rastatt. We hebben onze nieuwe aanwinst genaamd Daya opgehaald. Fantastisch om te zien hoe de kleine zelfverzekerd alle nieuwe indrukken op doet. Ons tijdelijke onderkomen in de vorm van een stacaravan vormt geen problemen voor de kleine rakker. Ook het autorijden gaat goed. Na nog twee nachten op de camping te hebben doorgebracht gaan we dan weer naar Nederland. Bij thuiskomst is onze Hera niet zo blij met de nieuwe aanwinst. Jaloezie dat baasje ook aandacht heeft voor een ander maakt de kennismaking van de viervoeters niet erg vriendelijk. Gelukkig gaat het nu wel mooi. 

20-07-2018

Op 17-6-2018 kwam het bericht dat Bazooka vom Niederbuhler Tor 8 pups op de wereld had gezet. Heel mooi nieuws dat het een 4/4 nest was en ik de keuze zou hebben uit drie teven.

 

Om een goede beoordeling te kunnen maken ben ik op 20-7-2018 afgereisd naar Rastatt Duitsland. Een goede 575 kilometer rijden om een nest te bekijken en de keus te maken. Omdat het op een dag wat lang rijden zou zijn gelijk maar een hotelovernachting geboekt. 's Avonds aangekomen bij de fokker leek alles goed te zijn. Een mooi nest gezonde levenslustige pups. Hierbij lijkt de moeder ook erg goed. Die is ondanks haar kroost telkens weer in voor een robbetje trekken met een flostouw. Omdat ook de opa van de pups bij de fokker aanwezig heb ik ook mogen kennismaken met deze reu. Door alles wat ik gezien heb was ik overtuigd dat een pup uit dit nest goed bij ons zou passen. Na de nodige gezelligheid, hondenpraat en biertjes 's nachts in het hotel teruggekeerd. De volgende dag heb ik toen na wat testen de definitieve keuze gemaakt voor de pup met het paarse bandje.

27-05-2018

Hoera! Asko van de Klepperstad heeft op de clubmatch Gelderland een G behaald. Gefeliciteerd Rianne.

06-05-2018

Dit weekend stond voor mij en Hera de Bartje Bokaal te Assen op het programma. Weer een ABC wedstrijd waarbij ik deze keer de mogelijkheid had om me te kwalificeren voor het NIAK. Na de 269 punten op de  Corton bokaal en de 279 punten op het PAK Overijssel zou een resultaat van minimaal 250 punten genoeg zijn voor de kwalificatie.

 

In totaal deden er 9 honden mee in Assen. Het was een mooie zonnige dag en we hebben op een relaxte manier meegedaan aan deze gezellige wedstrijd. Helaas was het speuren in het hoge gras niet zoals gehoopt. Omdat het hoge gras normaal als makkelijker gezien wordt zou je zeggen dat dit geen problemen zou opleveren. Helaas laat Hera door de wat makkelijker omstandigheden wat nonchalant werk zien en speurt zij snel met een ietwat hoge neus. Dit leverde dan de beoordeling van 86 punten. Het appel liep wel lekker en daarbij de score van 92 punten. Het manwerk werd beoordeeld met 84 punten. Helaas miste Hera verstrek 2 en 5 dus al onvoldoende oefening. Bij het uitroepen twee commando's nodig en voor de rest vlogen de punten weg door het belasten van de pakwerker en het niet direct genoeg lossen. Tijdens de vlucht was de inzet te vroeg waardoor zij niet helemaal vol op de mauw kwam. Ondanks de schoonheidsfouten in het pakwerk was ik toch er tevreden met de inzet en overtuiging die zij liet zien.

 

Alles bij elkaar opgeteld kwam ik uit op een totaal van 262 punten, goed voor een 5e plaats. Gezien de resultaten van de afgelopen drie wedstrijden is de kwalificatie voor het NK een feit. Super blij mee. Nu nog de puntjes op de i zetten en dan in augustus knallen op het NIAK.

01-05-2018

Bloedlijnen doorspitten... Omdat we niet verder gaan met Angie zal er toch een goede opvolger moeten komen. Daarom het besluit genomen om een andere pup te zoeken. Na veel uitzoekwerk op voornamelijk working-dog dan toch een mooie combinatie gevonden. Ik heb contact opgenomen met de familie Godbarsen uit Duitsland. Zij laten hun nakomeling Bazooka von Niederbuhler tor dekken door Orkan vom Heidhof. Omdat ik Orkan al op video's had gezien en erg gecharmeerd was van deze reu leek dit een supercombinatie. Dit temeer omdat de bloedlijnen van de teef Bazooka mij ook erg aan staan en deze fokker allemaal super honden heeft gefokt op het gebied van heupen en ellebogen. Ondanks dat er niet veel bekend is over de vererving van Orkan (nog maar 2x gedekt) heb ik toch het besluit genomen om te informeren naar mogelijkheden van het kopen van een pup uit deze combinatie. Omdat Godbarsen de dekking pas net online had staan waren er nog geen andere gegadigden voor de keuze van een teef. Ze houden zelf de eerste keus en hierna  zou ik dan mogen kiezen. Zo gezegd zo gedaan en bij hen een pup besteld. 

https://nl.working-dog.com/breed/vom-Niederb%C3%BChler-Tor-138107

 

14-04-2018

Dit weekend stond het Provinciale AfrichtingsKampioenschap (PAK) Overijssel op het programma. Ik heb met Hera von Willoby meegedaan en heb hier van de 17 deelnemers een mooie 5e plaats behaald met 279 punten (97,89,93). 

 

Ik kan erg tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Dit temeer omdat het speuren goed verliep. Hier zijn de nodige trainingsuren in gaan zitten en dit heeft zich goed vertaald in de punten.

 

Met de behaalde ZG zijn we ook weer een stapje dichterbij de kwalificatie voor het NIAK 2018.

16-03-2018

De nakomelingen van Hera's A nest zijn inmiddels al weer een jaar. Dit betekent dat ze officieel geröntgend konden worden. Op 16-3-2018 heb ik van de SV bericht gehad over de uitslagen van Andra en onze eigen Angie. De heupen en ellebogen van Andra (eigenaar Cees Huysmans) waren tip top in orde en beide met normal beoordeeld. Helaas was er in de gewrichten van de ellebogen van Angie zeer minimale afwijkingen te zien. Dit betekend dan gelijk een beoordeling van mittel schwer ED. De heupen zijn beoordeeld met noch zugelassen. Omdat het voor de sport niet raadzaam is om verder te gaan met intensief trainen met haar en zij ook niet voor de fok ingezet kan worden hebben wij de moeilijke beslissing moeten nemen om afstand van haar te doen.  Heel jammer omdat zij een goede werkhond was met de juiste eigenschappen. Inmiddels is er voor haar een leuk jong gezin gevonden die haar een gouden mand hebben gegeven.

12-11-2017

Nadat de laatste nieuwtjes eigenlijk altijd positief waren hebben we op zondag 12 november 2017 erg slecht nieuws te melden. Onze Arthos van de Palms had al langere tijd problemen met artrose. Toen ik hem deze ochtend kwam ophalen om een rondje te lopen hield hij zijn rechter voorpoot omhoog. Hij kon er niet op staan en gezien zijn slechte achterhand had hij ook niets bij te zetten. Onze trouwe vriend liet aan ons zien dat hij zo niet verder kon. Daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om afscheid van hem te nemen.

 

Arthos was een hond met een super karakter. Veel drive en vol van zelfvertrouwen. Een herder zoals een herder behoord te zijn. Mentaal kon hij de hele wereld nog aan maar zijn lichaam protesteerde. Ondanks zijn fysieke problemen heeft hij ons nog jaren laten genieten van zijn altijd vrolijke aanwezigheid. Nu moeten wij hem missen en afscheid nemen doet pijn. Onze alfa is niet meer en laat een groot gat achter in onze roedel.

 

Vaarwel vriend!

 

11-11-2017

Om 7.15 uur met de familie op naar de Corton Bokaal te IJsselmuiden. Het is de bedoeling om tijdens deze wedstrijd mijn IPO III examen te behalen. Genoeg ingetraind en gewerkt aan wat kleine puntjes. Helaas is het speuren de laatste tijd niet constant en verwachtte ik hier ook wat punten te verliezen. Het appel en pakwerk liepen de laatste tijd erg goed en met een gezonde dosis zelfvertrouwen zijn we deze mooie zaterdag naar IJsselmuiden afgereisd.

 

In totaal waren er 17 deelnemers waaronder twee Mechelse herders. Ik had nummer zes geloot en om 9.20 uur stond het B gedeelte voor mij op het programma. Hera liet geen gekke dingen zien en alles liep naar behoren. Toine Jonkers gaf 93 punten voor deze exercitie. Om 10.30 uur mochten we aantreden voor het C gedeelte. Nicky Kuipers op het korte werk en Pieter de Vries op het lange werk. Hera liet zich super zien. Helaas vond zij het na het laatste zij transport nog nodig om voor Pieter te draaien en een keer in te bijten... Eindscore op C daarom dan ook 93 punten onder keurmeester Hengelman. Met een mooi puntentotaal toen om 12.30 uur klaar om te gaan speuren. Helaas was het speuren niet overtuigend en was Hera niet erg spoorvast. Wel heeft ze alle voorwerpen gevonden en de hoeken uitgelopen. Jammergenoeg was mijn voorgevoel wat betreft het speuren terecht en kwamen we hier niet verder dan 83 punten. Daarmee kwam het totaal aantal punten op 269 deze dag en dus weer net geen ZG behaald. 

 

Terugkijkend was het een erg mooie en leerzame dag. Voor het eerst op een wedstrijd gestaan en hierbij het IPO III examen gehaald. Hiernaast hebben alle trainingsmaatjes zich ook goed laten zien. Mariska Geerts geslaagd voor haar IPO III en Jan Kuipers op een mooie tweede plaats. Gerard Mug draaide ook super punten op A en B, maar zijn hond Missy kon tijdens het manwerk telkens het eerste commando om te lossen  helaas niet goed horen...

14-10-2017

Nadat de nodige trainingsuren weer gemaakt zijn hebben Hera en ik op 14 oktober 2017 ons IPO II examen behaald bij Kringgroep de Reggestreek te Hulsen. Over het algemeen was ik tevreden over het het examen. De aftrap met het speuren was niet zoals Hera het kan. De hele indruk was wat onzeker. Hoeken en voorwerpen waren geen probleem. Mijn eigen zenuwen hebben ook niet geholpen maar toch 88 punten voor dit onderdeel. Het appel liep wel lekker en Hera was er goed bij. Sneller doorzitten, snelheid in het revieren over de vlakke grond en inwerken met het aan de voet zetten zijn nog aandachtspunten. Voor het B gedeelte 90 punten gekregen. Bij het manwerk liet Hera goede driften zien. Helaas was de beet tijdens de vlucht niet optimaal en het lossen deed ze ook twee keer voor het commando. Toch nog 91 punten voor het C gedeelte. Totaal onder keurmeester Kleinhesselink 269 punten. Net geen ZG maar genoeg ruimte voor verbetering en een goede generale repetitie voor de Corton Bokaal. 

21-4-2017

Vandaag is de laatste teef dan ook naar haar nieuwe eigenaar gegaan. Dit betekende de boel hier opruimen en schoonmaken. Onze pup Angie zal nu dan definitief bij ons in huis blijven tot ze zindelijk en gesocialiseerd is. Verder ben ik weer rustig aan begonnen met de training van Hera de laatste weken. Ze is al weer super in conditie en de basis van de oefeningen blijkt er na deze pauze toch gelukkig nog erg goed in te zitten. Wij wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier toe met hun aanwinst. Voor iedereen die actief bezig gaat met de hondjes hopen we in de toekomst op mooie resultaten.

29-3-2017

Morgen zijn de pups alweer zes weken oud. Vandaag kwam de Raad van Beheer om de pups te chippen. Alle namen zijn dan ook gekoppeld aan de chips. Dus reu zwart gaat door het leven als Axel, groen heet Ares, bruin heet Arco, wit heet Asko en zonder bandje heet Arthos. Bij de teven heet paars nu Andra, lime heet Abby, roze heet Angie, beige heet Anu, oranje heet Asha en zonder bandje heet Ayra.

 

Vrijdag 31 maart zullen we de 11 pups meenemen in de auto voor een bezoekje aan de dierenarts. Hier zullen zij de eerste enting krijgen en een paspoort. Komend weekend zal iedereen de keus hebben gemaakt voor wat betreft de reuen. Volgend weekend zullen de teven gekozen gaan worden.

16-2-2017

Gezien de daling van de lichaamstemperatuur gedurende de woensdag was de verwachting dat Hera spoedig zou gaan bevallen. Qua gedrag was er echter niet veel aan de hand. Voor de zekerheid ben ik maar wel bij haar gebleven in de woonkamer woensdagnacht. Vanaf 00.30 uur werd Hera erg onrustig. Voortekenen van graven e.d. had zij niet. Vanaf 01.30 uur kreeg zij wat milde weeën. Daarom kwam de eerste pup redelijk onverwacht al om 02.12 uur.  

 

De hele bevalling is eigenlijk heel goed verlopen. Er waren geen noemenswaardige problemen en Hera blijkt een erg goede moeder. Dat is natuurlijk altijd de vraag omdat het haar eerste nest was. Om 12.15 uur werd de laatste pup geboren. Alle 11 pups die op de röntgen waren gezien zijn dus  gezond geboren. Wij zijn erg trots op dit erg grote eerste nest van Hera.

10-2-2017

Vrijdagmiddag 10-2-2017 naar Dierenkliniek Vechtdal gegaan voor een röntgenfoto, dit om het aantal pups vast te stellen. Inmiddels zit Hera op dag 55 van haar dracht. Gezien de omvang van Hera's buik had ik zelf het idee dat er wel 10 pups in konden zitten. De dierenarts gaf aan dat er in totaal 11 stuks geteld konden worden. Op de foto hieronder heb ik de schedels omcirkeld. Mooi nieuws dus!

16-1-2017

Maandagavond 16-1-2017 met Hera naar de dierenarts geweest voor een echo. Ze konden zo al vijf pups zien! De arts dacht dat zij daarom waarschijnlijk wel 8 pups zou dragen. Begin februari een echo laten maken om het exacte aantal vast te stellen. Wij zijn erg blij met de bevestigde dracht van Hera.

19-12-2016

Ik ben op 17-12-2016 richting de Eifel te Duitsland afgereisd. Hera is hierbij op 17 en 18 december succesvol gedekt door Dinoso vom Eisernen Kreuz. Baasje en Hera hebben zich ook uitstekend vermaakt in de mooie omgeving. Foto gemaakt tijdens een wandeltocht genaamd Römerpfad bij de zogenaamde Klausenhölhe.


5-11-2016

Hera von Willoby is op 5-11-2016 bij Kringgroep Slingeland door John Lijffijt aangekeurd voor 2017-2018. Henk Sportel bedankt voor het voorbrengen!