American Bulldogs

American Bulldog (AB)

Mijn eerste hond was een kolossale AB reu genaamd Capo. Hij was een Johnson type buldog. Erg lief voor ons maar een gevaar voor alle andere wezens. Volwassenen geen probleem, kinderen en alle andere dieren waren prooien. Daar kon hij zich dan ook erg agressief tegen opstellen. Het was de bedoeling om met hem te gaan sporten. Helaas lieten zijn ellenbogen dit niet toe. Van 2007 tot 2013 was hij mijn grote maat. Helaas moest ik hem op vijfjarige leeftijd vanwege zijn slechte ellenbogen in laten slapen.

 

Omdat met Capo niet te trainen viel heb ik in 2010 Shetan's Rosa gekocht. Dit was een hybride Johnson/Scott type  bulldog. Dit type is wat minder grof qua bouw en beter geschikt voor de sport. Een erg fijne hond in de omgang en om mee te trainen. Met haar heb ik het IPO programma getraind en VZH gehaald. Pakwerk vond zij erg leuk en speuren was helemaal haar ding. Helaas kreeg zij in 2013 acuut nierfalen  en is zij ingeslapen.

 

Omdat ik toch nogmaals wilde proberen om op niveau met een AB te sporten heb ik in 2013 Chestnutts little racoon http://www.working-dog.eu/dogs-details/2459576/Chestnuts-Little-Raccoon gekocht. Dit was een Scott type (performance) bulldog uit bewezen sporthonden. Fantastische leuke teef met goede driften. Bij huis een echte clown en op het trainingsveld een super werkhondje. Nadat ik met haar VZH behaald had en aan het trainen was voor IPO I heeft zij haar kruisband gescheurd tijdens het pakwerk. Ondanks een operatie kon zij deze poot niet meer gebruiken. Toen maar besloten om haar als huishond te houden. Dit bleek helaas niet haalbaar. Zoveel energie kun je niet rustig voor de kachel leggen helaas. Thuis kwijnde zij weg dus nogmaals de moeilijke keuze moeten maken om haar te laten gaan.

 

Na alle lichaamlijke problemen met de AB's heb ik toen besloten om een Duitse Herder (DH) te nemen. Dit is Hera von Willoby geworden.